INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER

Dette nettstedet, som de fleste andre nettsteder, bruker informasjonskapsler for å gi deg best mulig brukeropplevelse.
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen når du bruker nettstedet vårt.

HVA ER EN INFORMASJONSKAPSEL?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som nettstedet ønsker å lagre på den besøkendes datamaskin. Informasjonskapsler brukes på mange nettsteder for å besøkende tilgang til diverse funksjoner. Det finnes to typer informasjonskapsler. Én type lagrer en fil for en lengre periode på den besøkendes datamaskin – slike informasjonskapsler har en utløpsdato. For eksempel kan den brukes til en funksjon som lar brukeren få vite hva som er nytt siden sist brukeren besøkte nettstedet.

Når utløpsdatoen passerer, blir informasjonskapselen slettet når brukeren returnerer til nettstedet som opprettet den. Den andre typen informasjonskapsler kalles øktkapsler og har ikke utløpsdato. Når brukeren kikker på en side, lagres denne informasjonskapselen midlertidig i minnet på brukerens datamaskinen, for eksempel for å holde oversikt over hvilket språk som er valgt. Øktkapsler lagres ikke over lengre tid på brukerens datamaskin, men slettes når brukeren lukker nettleseren sin.

HVORDAN BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER?

Vi bruker informasjonskapsler for statistikk og for å forbedre brukervennligheten på nettstedet. Funksjoner på nettstedet som påvirkes av informasjonskapsler er: språk- og valutahåndtering, handlekurv, håndtering av kjøp og produkter som lagres i ønskelisten. Informasjonskapsler hjelper også med å lagre visse opplysninger som tilpasser tilbudene våre for å gi deg en mer relevant opplevelse.

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig informasjon om deg uten ditt samtykke; til å samle inn noen slags sensitive, personlige opplysninger; eller til å overføre personlige data til tredjeparter uten ditt samtykke.

Hvis innstillingene i nettleseren du bruker til å besøke nettstedet vårt er satt på en slik måte at den tillater informasjonskapsler, tolker vi dette som at du godtar bruk av informasjonskapsler på nettstedet.

HVORDAN FJERNE INFORMASJONSKAPSLER?

Hvis du ikke ønsker å godta informasjonskapsler, kan nettleseren din settes til å blokkere lagring av informasjonskapsler automatisk, eller du kan bli varslet hver gang et nettsted ber om å lagre en informasjonskapsel. Ved å bruke nettleseren din, kan du også slette tidligere lagrede informasjonskapsler. Gå til hjelpesidene for nettleseren du bruker for mer informasjon om dette.